CONEJO CON VERDURAS
Ingredientes
- 3 cucharadas de aceite de oliva
- 3 dientes de ajo
- 1 cebolla
- 1 conejo
- 1 hoja de laurel
- 1 rebanada de pan frito
- 3 patatas grandes
- 1 cucharada de perejil
- 1 pizca de pimienta
- 1 pimiento rojo
- 1 pimiento verde
- 1 pizca de sal
- 1 tomate
- 60 ml de vino blanco
- 1 zanahoria
Hoy
traemos una receta de conejo, cuya carne destaca por ser de bajo
contenido
en grasa.
Para
empezar, prepararemos la cebolla picada, los pimientos y el tomate
cortado en tacos y en una cazuela con aceite caliente sofreiremos
todo junto. Seguidamente agregaremos la zanahoria previamente cortada
en rodajas y los ajos enteros. Cuando empiece a dorarse la mezcla
añadiremos el conejo cortado y salpimentado, el hígado entero y la
hoja de laurel. Sofreiremos todo durante 10 minutos, dando vueltas al
conejo para que se dore un poco.
Por
otra parte, en una sartén con aceite freiremos la rebanada de pan
frito, para después escurrirla y reservarla.
Retiraremos
de la cazuela los ajos y el hígado y, junto al pan frito y agregando
el perejil, machacaremos en un mortero hasta conseguir una pasta.
Verteremos
esta pasta a la cazuela con el vino mientras removemos y dejaremos
cocinar unos 10 minutos. Después verteremos el caldo sazonando al
gusto. Dejaremos que se cueza a fuego medio hasta que quede una salsa
reducida y un poco espesa.
Si
queremos acompañamiento, cortaremos unas patatas al gusto y
freiremos en aceite, poniéndolas después sobre papel de cocina.
Presentar
y servir.
UNTXIA BARAZKIEKIN
Osagaiak:
- 3 oliba olio koilarakada
- 3 baratxuri- ale
- 100 ml haragi salda
- Tipula bat
- Untxi bat
- Ereinotz hosto bat
- Ogi frijitu xerra bat
- 3 patata haundi
- Perrexil koilarakada bat
- Piperbeltz pixka bat
- Piper gorri bat
- Piper berde bat
- Gatz pixka bat
- Tomate bat
- 60 ml ardo zuri
- Azenario bat
Gaur
untxiaz eginiko errezeta dakarkizuegu. Honen haragia aipatzekoa da
bere koipe kantitate baxua dela eta.
Hasteko,
olio beroa duen kazola batean tipula xehatua, piperrak eta takoetan
zatituriko tomatea frijituko ditugu. Ondoren, aurretik xaflatan
mozturiko azenarioa eta baratxuri osoak gehituko dizkiogu. Horitzen
hasten denean gatza eta piperraz eginiko untxia zatituta, gibela
osorik eta ereinotza botako dizkiogu. 10 minutu frijituko dugu dena,
untxiari bueltak emanez horitu dadin.
Beste
alde batetik, zartagin batetan ogi xerra oliotan frijituko dugu,
ondoren xukatu eta gordetzeko.
Kazolatik
berakatzak eta gibela atarako ditugu eta, ogi frijituarekin batera,
perrexila gehituaz, eta morteiru batetan dena txikituko dugu pasta
bat lortu arte.
Pasta
hau, ardoarekin batera, kazolara isuriko dugu eragiten dugun
bitartean eta sutan utziko dugu 10 minutu. Ondoren, salda ondua
botako diogu. Erdiko suan egosten utziko dugu saltsa jaitsi eta
pixkat sendo geratu arte.
Gehigarriren
bat nahi badugu, patata batzuk ebakiko ditugu gustuko dugun tamainan
eta oliotan frijituko ditugu, gero sukaldeko paperean jarriaz.
Platerean
jarri eta zerbitzatu.
No hay comentarios:
Publicar un comentario