Los bomberos
incluyen en su dieta alimentos ricos en carbohidratos para compensar el
ejercicio que hacen. En la dieta los
hidratos de carbono representan el 60% del total. Entre ellos, cereales, arroz,
pan… Lo ideal es que ingieras de 8 a 10 gramos de hidratos por
cada kilo de peso. Aquí tienes la dieta de los bomberos:
LUNES:
Desayuno: Leche,
cereales y fruta
Comida: Pasta,
tortilla de patata con ensalada.
Cena: Croquetas
con verdura y una pera.
MARTES:
Desayuno:
Tostadas y zumo
Comida: Arroz,
carne roja y fruta.
Cena: Puré de
verduras y pavo asado.
MIERCOLES:
Desayuno: Yogurt
con cereales
Comida:
Legumbres, quesos y cuajada.
Cena: Pescado al
horno
JUEVES:
Desayuno:
Tostadas i zumo de naranja
Comida: Paella y
ensalada
Cena: Pescado al
horno
VIERNES:
Desayuno: Queso
blanco y zumo
Comida: Pasta con
carne picada y tomate, atún a la plancha.
Cena: Sopa de
verduras y zumo de naranja
SABADO:
Desayuno: Leche
con cereales y fruta.
Comida: Garbanzos
y ternera a la plancha
Cena: Pechuga de
pollo.
DOMINGO:
Desayuno:
Tostadas con miel, café con leche
Comida: Canelones
de carne, salmón a la plancha.
Cena: Menestra de
verduras, queso.
SUHILTZAILEEN
DIETA:
Suhiltzaileek
haien heziketa fisikoa konpensatzeko, karohidrato ugari jan behar dute beraien
dietan. Haien dietan, karbohidratoak 60% osatzen dute, karbohidrato artean,
zerealak, arroza, ogia… 8-10g karbohidrato jatea zure gorputzaren kilo
bakoitzeko egokiena da. Hemen daukazue suhiltzaileen asteko dieta:
ASTELEHENA:
Gozaria: Esnea, zerealak
eta fruitua.
Bazkaria: Pasta,
patata tortilla entsaladarekin.
Afaria: Kroketak
barazkiekin eta madaria.
ASTEARTEA:
Gozaria: Ogi
txigortua eta laranja zukua
Bazkaria: Arroza,
haragi gorria eta fruitua
Afaria: Barazki
purea eta indioilar frijitua.
AZTEAZKENA:
Gozaria: Yogurta
zerealekin.
Bazkaria: Lekak,
gazta eta mamia.
Afaria: Arraina
labean eginda.
OSTEGUNA:
Gozaria: Ogi
txigortua eta laranja zukua
Bazkaria: Paella
eta entsalada.
Afaria: Arraina
labean eginda.
OSTIRALA:
Gozaria: Gazta
zuria eta laranja zukua
Bazkaria: Pasta
haragi zatiekin tomate saltsan. Atuna plantxan eginda.
Afaria: Barazki
sopa eta laranja sukua.
LARUNBATA:
Gozaria: Esnea
zerealekin eta fruitua
Bazkaria:
Txitxirioak eta haragia plantxan eginda
Afaria: Oilasko petxuga
IGANDEA:
Gozaria: Ogi
txigortua eztiarekin eta kafesnea
Bazkaria: Haragi
kaneloiak eta salmoia plantxan
Afaria: Barazki
platera eta gaztaia.
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