CALDO DE VERDURAS CON PATATAS
-4 o 5 tomates pequeños
-6 puerros finos
-200 gr. de calabaza
-1 cebolla
-4 patatas medianas
-2 litros de agua
-Sal
-Aceite de oliva
En primer lugar pondremos el agua a calentar en una olla rápida y no comenzaremos a echar
los ingredientes hasta que esté hirviendo.
Quitaremos la piel al trozo de calabaza y lo echaremos al
agua en primer lugar, ya que lo que buscamos es que a la hora de comer esté
desecha, como si la hubieramos rallado. Pelamos las patatas y, una vez limpias,
las troceamos en trozos bastante menudos y las agregamos también.
Limpiaremos los tomates y le quitaremos los trozos que no
queramos, pero las echaremos enteras a la cazuela. Los puerros los limpiaremos
bien y los cortaremos en tiras de unos 10 cm, y lo echaremos al agua junto con
la cebolla picada en juliana.
Sazonaremos al gusto y añadiremos un poco de aceite de
oliva.
Taparemos la olla a presión y lo dejaremos a fuego bajo unos
15 minutos.
BARAZKI SALDA PATATEKIN
-4 edo 5 tomate txiki
-6 porru fin
-200 gr. kalabaza
-Kipula bat
-4 patata ertain
-2 litro ur
-Gatza
-Oliba olioa
Lehenengo eta behin ura presio-eltze baten berotzen jarriko
dugu, eta ez gara osagaiak botatzen hasiko irakiten hasi arte.
Kalabaza zatiari azala kenduko diogu eta bera botako dugu
lehenengo uretara, jateko orduan deseginda egon dadin nahi baitugu, birrindu
egin izan bagenu bezala. Patatak zuritu eta, garbitu ondoren, zatitu eta
kazuelara gehituko ditugu.
Tomateak garbitu eta nahi ez ditugun zatiak kenduta, osorik
botako ditugu kazolara. Porruak ere ongi garbitu eta 10 zm. Inguruko tiratan
zatituko ditugu, eta julianan xehaturiko kipularekin batera gehituko dugu
uretan.
Gatza eta oliba olio pittin bat botako diogu.
Presio-eltzea estali eta 15 bat minutu edukiko dugu egosten
su baxuan.
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