TAJINE
DE VERDURAS CON FRUTOS SECOS
Sémola
precocida
Caldo de verduras
Caldo de verduras
2
cebolletas
500 g de tomate fresco
500 g de tomate fresco
1
zanahoria gruesa
2 calabacines medianos
1 berenjena
1 boniato hermoso pelado
1 nabo mediano pelado
1 pimiento verde limpio abierto en dos
2 calabacines medianos
1 berenjena
1 boniato hermoso pelado
1 nabo mediano pelado
1 pimiento verde limpio abierto en dos
Cilantro
fresco picado
Perejil picado
Sal
Comino molido
Coriandro molido
Jengibre molido
Canela molida
Pimienta molida
Curcuma molida
Vino blanco
Perejil picado
Sal
Comino molido
Coriandro molido
Jengibre molido
Canela molida
Pimienta molida
Curcuma molida
Vino blanco
Albaricoques
secos
Ciruelas
pasas sin hueso
Uvas
pasas
Ralladura de limón
Ralladura de limón
Para
empezar, pondremos a calentar poco a poco el caldo de verduras, ya
que en el momento que nos haga falta ha de estar caliente.
En
una olla calentamos el aceite y echamos las cebollas picadas con las
especias y sofreimos. Añadimos el vino blanco y el tomate picado y
lo dejamos hasta que hierva. Una vez ha llegado al punto de
ebullición, añadimos las verduras, echando primero la zanahoria, la
calabaza, el boniato y el nabo y, después, en trozos grandes, el
calabacín y las berenjenas.
Lo
dejaremos al fuego durante una hora aproximadamente, hasta que
reduzca el jugo.
Por
otra parte, pondremos la sémola en un bol con el caldo de verduras
caliente y la ralladura de limón, y lo dejaremos reposar tapando el
bol con film.
Añadiremos
a la olla de las verduras el cilantro fresco, el perejil, los frutos
secos y serviremos con la sémola, aliñada al gusto con zumo de
limón, aceite de oliva y pimienta.
BARAZKIAK FRUITU SIKUEKIN
-Aurrez prestatutako semola
-Barazki saltsa
- 2 tipulin
-500g tomate fresko
-Azenario lodi bat
- 2 kuiatxo ertain
- Berenjena bat
- Batata handi zuritu bat
- Arbi ertain zuritu bat
- Piper berde garbitua bitan zatitua
- Martorri fresko txikitua
- Perexil txikitua
- Gatza
- Kumino ehoa
- Jengibre ehoa
- Kanela ehoa
- Piperbeltz ehoa
-Ardo zuria
- Abrikotondo sikua
- Okaran batzuk
-Mahatsa
- Limoi birrindura
Hasteko, barazki saltsa
pixkanaka-pixkanaka berotzen jarriko dugu, zeren beharko dugunean
bero egon behar da eta.
Lapiko batean, olioa berotu eta tipula
zatituak espeziekin bota eta dena batera frijituko dugu. Ardo zuria
eta tomate txikitua gehitu eta irakin arte utziko dugu. Irakite
puntura heltzen denean, azenario, kalabaza, batata, arbia eta ondoren
barazkiak botako diogu. Ondoren, kuiatxoa eta berenjenak zati
handietan botako ditugu.
Ordu batean zehar sutan utziko dugu,
zukua gutxitu arte.
Beste alde batetik, semola barazki saltsa beroa
eta limoi birrindura katilu batean jarriko dugu eta, jalkitzen uzteko
. katilua paper batekin estaliko dugu.
Amaitzeko, barazki lapikoa martorri freskua,
perexila, fruitu sikuak gehitu eta geroago, limoi zukua, oliba-olioa
eta piperbeltza semolarekin zerbitzatuko dugu.
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