PASTA CON VERDURAS, ATÚN Y QUESO
Ingredientes:
-Pasta, la modalidad que más nos guste
-2 latas de atún
-1/2 pimiento rojo
-1/2 pimiento verde
-1 cebolla
-Queso que se funda con facilidad (havarti, por ejemplo)
-Sal
-Aceite de oliva
-Cebollino
Vertemos la pasta en abundante agua hirviendo con sal y aceite de oliva durante el tiempo que nos recomiende su propio envoltorio. Lo escurrimos, lo pasamos por agua fría y lo reservamos.
Por otra parte, picamos en dados la cebolla, los pimientos y
los tomates. Ponemos a pochar la cebolla y, cuando empiece a dorarse, añadimos
el tomate. Con una espátula de madera vamos aplastando los dados de tomate
mientras se hacen. Antes de que se evapore todo el agua de los tomates y la
cebolla, añadimos los pimientos, bajamos un poco el fuego y removemos. Si nos
hace falta podemos echarle un poco de agua.
Cuando el pimiento esté hecho, agregaremos el atún,
mezclaremos un poco e incorporaremos la pasta previamente reservada. Una vez
hecho esto, iremos echando el queso mientras removemos para que se funda
uniformemente.
Al emplatar picaremos un poco de cebollino y se lo echaremos
por encima.
PASTA BARAZKIAK, ATUNA ETA GAZTAREKIN
Osagaiak:
- Pasta, gehiago
gustatzen zaizun modalitatea
- 2 tomate
- 2 hegalabur
latorri
- ½ piper gorria
- ½ piper berdea
- Tipula bat
- Erraz desegiten
den gazta
- Gatza
- Oliba-olioa
- Tipulina
Paperezko bilgarriak
gomendatzen digun denboran zehar, ura irakiten dagoen lekura gatzarekin eta
oliba-olioarekin pasta isuriko dugu. Xukatuko dugu, ur hotzetik pasatu eta
gordetzen utziko dugu.
Bestalde, tipula,
piperrak eta tomateak zatietan txikituko ditugu. Tipula egosten jarriko dugu
eta, urreztatzen hasten denean, tomatea gehituko dugu. Zurezko espatula batekin
egindako tomate zatiak birrindu egingo ditugu egiten diren bitartean. Tomatea
eta tipularen ura lurrundu aurretik, piperrak gehituko ditugu, sua gutxitu eta eragingo
dugu. Behar badugu, ur pixka bat bota diezaiokegu.
Piperra eginda
dagoenean, hegalaburra gehitu, eragin apur bat eta lehen gordetako pasta
erantsiko dugu. Behin hau eginda, eragiten dugun bitartean gazta
pixkanaka-pixkanaka botako dugu, urtu daiten.
Behin platerera
pasatuta, tipulina txikitu eta ikaragarrizko janari honen gainetik botako dugu.
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