¿Sabias que comer tomate o sandia reduce las posibilidades
de sufrir un derrame cerebral o padecer cáncer de próstata y de pulmón?
Esto se debe al alto contenido de licopeno que poseen, un
potente antioxidante.
Investigadores de la universidad oriental de Finlandia
confirman, después de un seguimiento riguroso a mas de mil personas durante 12
años, que las personas con mayor nivel de licopeno en sangre tienen hasta un
60% menos de probabilidades de sufrir un derrame cerebral , cáncer de pulmón o
de próstata.
Bazenekien tomatea edo angurria jateak buruko isuri bat
gertatzeko edo próstata eta biriken minbizia eukitzeko aukerak murrizten
dituela?
Hau,duen likopeno(antioxidante indartsua) kantitate handiari
esker da.
Finlandiako ekialdeko unibertsitateko ikertzaileek diote,12
urtetan,mila persona baino gehiagori egindako jarraipenaren ondoren, odolean
likopeno maila altuak duten pertsonek,buruki isuria bat gertatzeko edo próstata
eta biriken minbizia eukitzeko %60 probabilitate gutxiago dute.
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