MACARRONES
CON CHORIZO
Ingredientes
-1
paquete de 1 kg .
de macarrones (plumas)
-1 Cebolla
-2
dientes de Ajo
-1
pimiento verde
-1
pimiento rojo
-Sal
-Aceite
-2 Chorizos (picante,
dulce o ambos, al gusto)
- Se cuecen las pastas en agua con sal y un chorro de aceite el
tiempo indicado en el paquete. Escurrir y reservar con un chorrito de
aceite por encima o una cucharada de mantequilla para que no se sequen.
- Mientras, en una sarten se sofríe en un poco de aceite
la cebolla picada, el ajo picado fino, los pimientos en cuadraditos.
- Una vez están todas las verduras
pochadas, se añade el chorizo y se rehoga junto a estas hasta que se fria
un poco.
- Se agrega la salsa de tomate sobre las verduras y se
remueve hasta que esté bien caliente.
- Se echa la salsa por encima de la pasta y se remueve
todo bien.
- Puede adornarse con queso rallado
por encima y gratinar en el horno.
MAKARROIAK TXORIZOEKIN
INGREDIENTES:
-
Kg 1eko makarroi pakete bat.
-
Kipula bat.
-
Berakatz zati 2.
-
Piper berde 1
-
Piper gorri bat.
-
Gatz pixkat.
-
Olioa.
-
Txorizoa( bakoitzak gustokoa, pikantea
edota normala)
-
Txikitutako gazta.
-
Tomate lata 1.
EMAN BEHARREKO
PAUSUAK:
1.- Hasteko
pasta egosten jarriko dugu ura eta gatz apur bat botaz. Gainera bitartean olio
txorrostada bat gehituko diogu, pastaren boltsak adierazten digun erara. Pasta
ateratzean, olio apur bat edo mantekila koilara bat erantsiko diegu gogortu ez
daitezen.
2.- Pasta
lantzen dagoen bitartean, sartagin batean frijitzen jarriko ditugu kipula eta
berakatza txikituta eta piper gorria nahiz berdea lauki forman, olio apur bat
botaz.
3.- Behin
berdura guztiak eginda daudenean, txorizoa nahastuko dugu, denak ondo frijitu
arte.
4.- Ondoren
tomatea erantsiko diogu berdurei eta txorizoari.
5.- Behin pasta
eta sartaginekoa eginda daudela, nahastu egingo ditugu.
6.- Azkenik,
atsegin izanez gero, gazta txikitua erantsi
eta labean sartu dezakegu gazta urtu arte.
No hay comentarios:
Publicar un comentario