PAELLA DE MARISCO CON BOGAVANTE
Ingredientes (4 personas):
400 gr. de arroz bomba
1 bogavante
24 almejas
16 langostinos
espinas y cabezas de pescado
blanco
2 cebolletas
2 dientes de ajo
1 pimiento verde
1 tomate
1 limón
unas hebras de azafrán
agua
aceite de oliva virgen extra
sal
perejil
Elaboración de la receta:
Para el caldo, pon a cocer las
espinas y las cabezas junto con el puerro, una cebolleta, unas
ramas de perejil y sal. Cocina
durante 15 minutos. Retira la espuma, cuela y reserva el fumet.
Rehoga los langostinos y el
bogavante troceado en la paella con un chorrito de aceite durante 5
minutos. Resérvalos en un plato y
mantén el jugo en la paella.
Pela y pica los dientes de ajo,
la otra cebolleta y el pimiento verde en dados pequeños, añade a
la paella y rehoga bien. Ralla el
tomate e incorpóralo.
Añade el arroz, rehógalo y vierte
el doble y un poquito más de fumet (caldo). Incorpora las
hebras de azafrán, pon a punto de
sal y cocina durante 10 minutos a fuego fuerte. Coloca
encima las almejas y cocina 5
minutos más a fuego suave. Por último, añade los langostinos y
los trozos de bogavante. Cocina
durante 2-3 minutos a fuego suave.
Cubre con un paño limpio y deja
reposar unos minutos fuera del fuego. Sirve la paella y decora
con perejil. Si se desea, decora
con un limón.
MARISCO PAELLA ABAKANDOAREKIN
Osagaiak(4pertsonentzat):
400 gr. de arroz bomba
Abakando 1.
24 almeja
16 otarrainxka
Arrain txuriaren buru eta
hezurrak
Porru 1
2 kipula
2 Berakatz zati
Piper berde 1
Tomate 1.
Limoi 1
Azafran hariak
Ura
Virgen extra Olioa
Gatza
Perejila.
EMAN BEHARREKO PAUSUAK:
Saltsa egiteko, egosten jarri
arrain txuriaren burua nahiz hezurrak eta hauekin batera
porroa, kipula1, perejil rama
batzuk eta gatz apur bat. 15minutu inguru eduki eta
ondoren daukan bitsa kendu eta
gordeta eduki gerorako.
Sueztitu langostinoak eta
abakandoa zatituta paellarekin, honi virgen olio extra botaz 5
minutu inguruan. Plater batean
eduki eta bere saltsa mantenitu paellan.
Zuritu eta txikitu berakatzak,
kipulak eta piper berdeak zati txikitan, hauek erantsi
paellari eta ondo mugitu. Tomatea
birrindu ondo denarekin nahastuz.
Arroz gehiago bota, sueztitu, eta
kaldo apur bat ere bota. Gero azafran hariak,
gatza gure erara eta sua indarrez
emango diogu 10 minututan. Ondoren almejak
jarriko dizkiogu gainean eta
5minutu gehiagoz berotuko ditugu baina suari indar
txikia emanez. Azkenik,
langostinoak eta abakando zatiak batuko dizkiegu. Dena bat
egindakoan 2-3minutuz mantenituko
dugu sua indar gutxirekin.
Oihal garbi batekin eztali eta
geldirik utzi sutik kanpo minutu batzutan. Gero paella zerbitzatu,
perejilarekin dekoratuz. Nahi
izanez gero, limoiarekin dekoratu liteke.
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