Ingredientes (4 personas):
- 350 gr. de lentejas
- 1 cebolleta
- 2 zanahorias
- 2-3 patatas
- 1 pimiento verde
- 1 pimiento rojo
- 1 puerro
- 2 tomates maduros
- 4 dientes de ajo
- Un trozo de chorizo
- 1/2 vasito de vino blanco
- Vinagre
- Agua
- Aceite de oliva
- Sal
- 1 hoja de laurel
Pondremos
las lentejas a remojo de víspera (si son pardinas, no hace falta).
Escurrimos y reservamos.
Pelamos
y picamos los dientes de ajo y la cebolleta y ponemos a pochar en la
olla con un chorrito de aceite. Pelamos y picamos en daditos el resto
de las verduras. Incorporamos la zanahoria, la patata, el puerro, los
pimientos rojo y verde, y el tomate. Sazonamos y rehogamos.
Cortamos
el chorizo en rodajas, agregamos a la olla y removemos. Añadimos las
lentejas y rehogamos. Vertimos el vino blanco y el vinagre. Cubrimos
con agua y añadimos la hoja de laurel. Ponemos a punto de sal.
Tapamos y cocinamos durante 10-12 minutos a partir de que suba la
válvula de seguridad. Dejamos enfriar y abrimos.
Retiramos
la hoja de laurel y servimos las lentejas a la jardinera.
Consejo:
Para
engordar el caldo, retira parte de las lentejas, tritúralas y
añádelas.
DILISTAK
JARDINERA ERARA
Gaur
betiko plater elikagarri bat dakarkizuegu Bruno Oteiza sukaldariaren
eskutik.
Osagaiak
(4 pertsonentzako):
- 350 gr. dilista
- Tipula bat
- 2 azenario
- 2-3 patata
- Piper berde bat
- Piper gorri bat
- Porru bat
- 2 tomate heldu
- 4 baratxuri- atal
- Lukainka zati bat
- Baso erdi ardo zuri
- Ozpina
- Ura
- Oliva olioa
- Gatza
- Ereinotz hosto bat
Dilistak
aurreko gauean beratzen jarriko ditugu (pardinak badira ez da behar).
Ura kendu eta gorde egingo ditugu.
Baratxuri
atalak eta tipula zuritu eta xehatu eta zartagin batean horitzen
jarriko ditu olio pixka batekin. Beste barazkiak ere zuritu eta
dadotan zatituko ditugu. Azenarioak, patatak, porrua, piper berdea,
piper gorria eta tomatea gehituko dizkiogu. Gatza egin eta sutan
goxatuko dugu.
Lukainka
xerratan moztu, kazolara gehitu eta eragin egingo dugu. Dilistak bota
eta aurreko nahastearekin sutan utziko dugu pixka baten, ondoren ardo
zuria eta ozpina boteaz. Urarekin tapatu eta ereinotz hostoa gehituko
dugu. Gatz puntuan jarri, estali eta 10-12 minututan zehar
sukaldatzen utziko dugu dena segurtasun- balbula igo ondoren.
Hotzitzen utzi eta zabaldu egingo dugu.
Ereinotz
hostoa kendu eta jada zerbitza genitzake dilistak. Para engordar el
caldo, retira parte de las lentejas, tritúralas y añádelas. Salda
loditzeko, dilista batzuk erretiratu, birrindu eta berriro gehituko
ditugu kazolara.
No hay comentarios:
Publicar un comentario