San
Jacobos con verduras
Ingredientes:
-Un calabacín grande.
-Queso en lonchas.
-Lonchas jamón cocido o pechuga de pollo o pavo.
-Calabaza.
-2 huevos.
-Harina.
-Aceite de oliva.
-Sal.
-Un calabacín grande.
-Queso en lonchas.
-Lonchas jamón cocido o pechuga de pollo o pavo.
-Calabaza.
-2 huevos.
-Harina.
-Aceite de oliva.
-Sal.
Limpiamos y
cortamos el calabacín longitudinalmente en láminas de
aproximadamente medio cm. de grosor. Repetimos la misma operación
con la calabaza, consiguiendo trozos de un tamaño parecido al que
hayamos logrado con el calabacín.
Si hemos elegido
hacerlos con pechuga de pollo o pavo, haremos filetes finos y lo
pasaremos muy brevemente por la sartén, para que no quede cruda pero
tampoco se seque demasiado.
Haremos
pisos mediante láminas de calabacin, jamón o pechuga, queso,
calabaza, queso y otra vez calabacín. Pasamos por harina y huevo y,
si queremos hacerla al horno, que es una forma de comer con menos
aceite y de que los ingredientes no pierdan sus nutrientes, pre calentaremos el horno a 200 grados, y en una fuente colocamos
nuestros San Jacobos sobre papel para horno. Horneamos a 190-200º
durante unos 20 minutos.
Si
queremos hacerlo al modo clásico, no tenemos más que calentar la
sartén con abundante aceite de oliva y, una vez hechos, ponerlos
sobre papel de cocina para que éste absorba el aceite y ¡a comer!
San
Jakobo
barazkiekin
Osagaiak:
-
Kuiatxo handia.
-
Gazta-xaflak
-
Urdaiazpiko-xaflak edo oilasko-bularkia
-
Kalabaza
-
2 arrautza
-
Irina
-
Oliba-olioa
-
Gatza
Kuiatxoa
luzetara xafletan garbitu eta zentimetro
erdiko lodierarekin ebakiko dugu . Orain aipatutako operazioa
kalabazarekin ere egingo dugu. Kuiatxoarekin ebakitako xafla lodiera
ere, antzerakoa izan beharko litzateke.
Oilasko-bularkiarekin
egitea erabaki dugu, xerra meheak egin eta hainbat arinen zartagin
batera pasatuko dugu, gordinik geratu eta gehigi ez sikatzeko.
Mailaka
kuiatxoa xaflak, urdaiazpikoa, gazta, kalabaza, gazta eta kuiatxoa
berriro jarriko ditugu. Irinetik eta arrautzatik pasatu, eta labean
egin nahi badugu, aukera hona da horrela olio gutxiago edukiko du eta
osagaiak bere elikagaia ez du galduko. Gero, labea aurretik berotu
behar da 200 gradu ingurutan eta egindako san jakoboa iturri batean
jarriko dugu, labean sartzeko erabiliko dugun paperarekin. Eta
azkenean, 190-200 gradutan laberatu 20 minututan zehar.
Beste
aldetik, klasiko eran egin nahi gura badugu,
zartagina berotu oliba-olio ugarirekin eta hau egindakoan sukaldeko
paperarekin jarri, olioa xurgatzeko, eta amaitu dugunez ¡jatera!
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