MARMITAKO
-Cebolla grande
-1 pimiento rojo
-350 gr. de bonito
-500 gr. de papatas
-Agua
-Sal
-Aceite de oliva
Para empezar, picamos la cebolla y en
una cazuela con aceite la pochamos hasta que se dore un poco. A esto
le añadimos el pimiento rojo, también picado, y lo dejamos a fuego
medio durante unos minutos.
Pelamos y troceamos las patatas y, una
vez estén dispuestas, las echamos a la cazuela y echamos agua hasta
cubrirlas. Tapamos y subimos el fuego hasta llegar al punto de
ebullición.
Comprobamos con un tenedor que la
patata esté hecha y se le añade el tomate a la mezcla todavía
hirviendo. Seguidamente, añadiremos el bonito troceado y apagaremos
el fuego aunque no lo apartaremos del calor. Dejamos reposar la
cazuela con la tapa puesta unos 15 minutos y ya podemos servir.
MARMITAKO
- Tipula handia
- 2 tomate handi
- Piper gorri bat
- 350 gramo hegaluze
- 500 gramo patata
- Ura
- Gatza
- Oliba-olioa
Hasteko, tipula
txikituko dugu eta kazola batean olioarekin egosi, gutxi gorritu
arte.
Honi,
piper gorri txikitua gehitu diogu eta su baxuan utziko dugu.
Patatak zuritu eta
ebakiko ditugu eta eginda daudenean, kazolara bota eta ura botako
dugu patata guztiak uretan egon arte. Estali eta suaren tenperatura
igoko dugu irakite puntura heldu arte.
Gero, patata
eginda dagoen jakiteko, sardexka batekin egiaztatuko dugu eta
irakitzen duen kazolara tomate botako dugu. Ondoren, ebakitako
hegaluzea gehituko dugu. Nahiz eta sutegitik ez atera, sua amatatuko
dugu. Kazola estalki batekin 15 minututan zehar utziko dugu eta
badaukagu prest!
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