domingo, 9 de diciembre de 2012

PASTA CON VERDURAS, ATÚN Y QUESO


PASTA CON VERDURAS, ATÚN Y QUESO



Ingredientes:
-Pasta, la modalidad que más nos guste
-2 tomates naturales
-2 latas de atún
-1/2 pimiento rojo
-1/2 pimiento verde
-1 cebolla
-Queso que se funda con facilidad (havarti, por ejemplo)
-Sal
-Aceite de oliva
-Cebollino


Vertemos la pasta en abundante agua hirviendo con sal y aceite de oliva durante el tiempo que nos recomiende su propio envoltorio. Lo escurrimos, lo pasamos por agua fría y lo reservamos.

Por otra parte, picamos en dados la cebolla, los pimientos y los tomates. Ponemos a pochar la cebolla y, cuando empiece a dorarse, añadimos el tomate. Con una espátula de madera vamos aplastando los dados de tomate mientras se hacen. Antes de que se evapore todo el agua de los tomates y la cebolla, añadimos los pimientos, bajamos un poco el fuego y removemos. Si nos hace falta podemos echarle un poco de agua.

Cuando el pimiento esté hecho, agregaremos el atún, mezclaremos un poco e incorporaremos la pasta previamente reservada. Una vez hecho esto, iremos echando el queso mientras removemos para que se funda uniformemente.

Al emplatar picaremos un poco de cebollino y se lo echaremos por encima.




PASTA BARAZKIAK, ATUNA ETA GAZTAREKIN

Osagaiak:
- Pasta, gehiago gustatzen zaizun modalitatea
- 2 tomate
- 2 hegalabur latorri
- ½ piper gorria
- ½ piper berdea
- Tipula bat
- Erraz desegiten den gazta
- Gatza
- Oliba-olioa
- Tipulina

Paperezko bilgarriak gomendatzen digun denboran zehar, ura irakiten dagoen lekura gatzarekin eta oliba-olioarekin pasta isuriko dugu. Xukatuko dugu, ur hotzetik pasatu eta gordetzen utziko dugu.

Bestalde, tipula, piperrak eta tomateak zatietan txikituko ditugu. Tipula egosten jarriko dugu eta, urreztatzen hasten denean, tomatea gehituko dugu. Zurezko espatula batekin egindako tomate zatiak birrindu egingo ditugu egiten diren bitartean. Tomatea eta tipularen ura lurrundu aurretik, piperrak gehituko ditugu, sua gutxitu eta eragingo dugu. Behar badugu, ur pixka bat bota diezaiokegu.

Piperra eginda dagoenean, hegalaburra gehitu, eragin apur bat eta lehen gordetako pasta erantsiko dugu. Behin hau eginda, eragiten dugun bitartean gazta pixkanaka-pixkanaka botako dugu, urtu daiten.

Behin platerera pasatuta, tipulina txikitu eta ikaragarrizko janari honen gainetik botako dugu.

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