domingo, 9 de diciembre de 2012

¿Sabias que comer tomate o sandia...?


¿Sabias que comer tomate o sandia reduce las posibilidades de sufrir un derrame cerebral o padecer cáncer de próstata y de pulmón?
Esto se debe al alto contenido de licopeno que poseen, un potente antioxidante.
Investigadores de la universidad oriental de Finlandia confirman, después de un seguimiento riguroso a mas de mil personas durante 12 años, que las personas con mayor nivel de licopeno en sangre tienen hasta un 60% menos de probabilidades de sufrir un derrame cerebral , cáncer de pulmón o de próstata.






Bazenekien tomatea edo angurria jateak buruko isuri bat gertatzeko edo próstata eta biriken minbizia eukitzeko aukerak murrizten dituela?
Hau,duen likopeno(antioxidante indartsua) kantitate handiari esker da.
Finlandiako ekialdeko unibertsitateko ikertzaileek diote,12 urtetan,mila persona baino gehiagori egindako jarraipenaren ondoren, odolean likopeno maila altuak duten pertsonek,buruki isuria bat gertatzeko edo próstata eta biriken minbizia eukitzeko %60 probabilitate gutxiago dute.

No hay comentarios:

Publicar un comentario