viernes, 22 de noviembre de 2013


LA DIETA DE LOS BOMBEROS

Los bomberos incluyen en su dieta alimentos ricos en carbohidratos para compensar el ejercicio que hacen.  En la dieta los hidratos de carbono representan el 60% del total. Entre ellos, cereales, arroz, pan… Lo ideal es que ingieras  de 8 a 10 gramos de hidratos por cada kilo de peso. Aquí tienes la dieta de los bomberos:

LUNES:
Desayuno: Leche, cereales y fruta
Comida: Pasta, tortilla de patata con ensalada.
Cena: Croquetas con verdura y una pera.

MARTES:
Desayuno: Tostadas y zumo
Comida: Arroz, carne roja y fruta.
Cena: Puré de verduras y pavo asado.

MIERCOLES:
Desayuno: Yogurt con cereales
Comida: Legumbres, quesos y cuajada.
Cena: Pescado al horno

JUEVES:
Desayuno: Tostadas i zumo de naranja
Comida: Paella y ensalada
Cena: Pescado al horno

VIERNES:
Desayuno: Queso blanco y zumo
Comida: Pasta con carne picada y tomate, atún a la plancha.
Cena: Sopa de verduras y zumo de naranja

SABADO:
Desayuno: Leche con cereales y fruta.
Comida: Garbanzos y ternera a la plancha
Cena: Pechuga de pollo.

DOMINGO:
Desayuno: Tostadas con miel, café con leche
Comida: Canelones de carne, salmón a la plancha.
Cena: Menestra de verduras, queso.











SUHILTZAILEEN DIETA:

Suhiltzaileek haien heziketa fisikoa konpensatzeko, karohidrato ugari jan behar dute beraien dietan. Haien dietan, karbohidratoak 60% osatzen dute, karbohidrato artean, zerealak, arroza, ogia… 8-10g karbohidrato jatea zure gorputzaren kilo bakoitzeko egokiena da. Hemen daukazue suhiltzaileen asteko dieta:


ASTELEHENA:
Gozaria: Esnea, zerealak eta fruitua.
Bazkaria: Pasta, patata tortilla entsaladarekin.
Afaria: Kroketak barazkiekin eta madaria.

ASTEARTEA:
Gozaria: Ogi txigortua eta laranja zukua
Bazkaria: Arroza, haragi gorria eta fruitua
Afaria: Barazki purea eta indioilar frijitua.

AZTEAZKENA:
Gozaria: Yogurta zerealekin.
Bazkaria: Lekak, gazta eta mamia.
Afaria: Arraina labean eginda.

OSTEGUNA:
Gozaria: Ogi txigortua eta laranja zukua
Bazkaria: Paella eta entsalada.
Afaria: Arraina labean eginda.

OSTIRALA:
Gozaria: Gazta zuria eta laranja zukua
Bazkaria: Pasta haragi zatiekin tomate saltsan. Atuna plantxan eginda.
Afaria: Barazki sopa eta laranja sukua.

LARUNBATA:
Gozaria: Esnea zerealekin eta fruitua
Bazkaria: Txitxirioak eta haragia plantxan eginda
Afaria: Oilasko petxuga

IGANDEA:
Gozaria: Ogi txigortua eztiarekin eta kafesnea
Bazkaria: Haragi kaneloiak eta salmoia plantxan
Afaria: Barazki platera eta gaztaia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario