domingo, 24 de febrero de 2013

ARAGI BOLAK BARAZKI SALTSAREKIN

 Albóndigas con salsa de verduras


ingredientes
- 24 albóndigas de carne vacuno
- 1 cebolla pequeña
- 3 zanahorias
- 4 patatas pequeñas
- vino para cocinar (de hierbas)
- 1 pastilla de caldo de pollo
- romero
- sal
- 2 cucharadas de concentrado de tomate
- aceite de oliva virgen extra
- 500ml de agua


Preparacion:
Primero ponemos aceite de oliva en una sartén ancha y profunda, freímos por las dos caras las albóndigas y las reservamos.
Picamos finamente la cebolla y la ponemos a rehogar en el aceite que hemos usado para las albóndigas. Echamos un buen chorro de vino (como medio vaso) y dejamos que evapore.
Primero pelamos las patatas y las zanahorias y las picamos en la picadora, que queden trozos pequeños y desiguales.
Las juntamos en la sartén con la cebolla, y añadimos el agua caliente con la pastilla de caldo deshecha dentro, y el romero al gusto.
Agregamos las dos cucharadas de concentrado de tomate y damos unas vueltas para que quede repartido uniformemente.
Devolvemos las albóndigas y tapamos, dejamos que las verduras de la salsa se vayan haciendo. Vamos comprobando la cocción de las verduras y al final echamos la sal y la servimos.

ARAGI BOLAK BARAZKI SALTSAREKIN
OSAGAIAK:
  • 24 Aragi bola
  • Kipula txiki 1
  • 3 azenario
  • 4 patata txiki
  • Kozinatzeko ardoa(bedarrarena)
  • Oilasko saltsa egiteko pastilla bat
  • Romero
  • Gatza
  • Tomate koilara 2
  • Olio virgen extra
  • 500ml ur
NOLA EGIN ERREZETA:
Lehendabizi zartaginean aragi bolak egingo ditugu olioa botaz eta bolak ondo frijitu arte. Egin eta gero alde batera utziko ditugu bestea egiten hasten garen bitartean.
Kipula fin fin ebaki eta aragi bolak egiteko erabili dugun olio berberean frijitu. Honi ardo txorro ederra botako diogu eta lurrundu arte utziko dugu.
Ondoren, patatak eta azenarioak zuritu eta pikatzailean pasatuko ditugu, txikituta geratu daitezen. Hauek aurretik egindako kipularekin batuko ditugu eta honi ura, oilasko pastilla eta romeroa batuko dizkiogu.
Tomate kontzentratu koilara 2 botako dizkiogu aurreko guztiari eat dena ondo nahastuko dugu.
Aragi bolak gehituko ditugu azkenik eta barazki saltsa egiten utziko dugu aragi bolak eztaliz. Barazkien efektua igartzean, gatza bakoitzaren gustora botatzea bakarrik geratuko da, mahaira atera aurretik.

No hay comentarios:

Publicar un comentario