viernes, 8 de febrero de 2013

MACARRONES CON CHORIZO


MACARRONES CON CHORIZO

Ingredientes
-1 paquete de 1 kg. de macarrones (plumas)
 -1 Cebolla
-2 dientes de Ajo
-1 pimiento verde
 -1 pimiento rojo
-Sal
 -Aceite
-2 Chorizos (picante, dulce o ambos, al gusto)
-1 bote de Salsa de tomate.

  1. Se cuecen las pastas en agua con sal y un chorro de aceite el tiempo indicado en el paquete. Escurrir y reservar con un chorrito de aceite por encima o una cucharada de mantequilla para que no se sequen.
  2. Mientras, en una sarten se sofríe en un poco de aceite la cebolla picada, el ajo picado fino, los pimientos en cuadraditos.
  3. Una vez están todas las verduras pochadas, se añade el chorizo y se rehoga junto a estas hasta que se fria un poco.
  4. Se agrega la salsa de tomate sobre las verduras y se remueve hasta que esté bien caliente.
  5. Se echa la salsa por encima de la pasta y se remueve todo bien.
  6. Puede adornarse con queso rallado por encima y gratinar en el horno.


MAKARROIAK  TXORIZOEKIN


INGREDIENTES:
- Kg 1eko makarroi pakete bat.
- Kipula bat.
- Berakatz zati 2.
- Piper berde 1
- Piper gorri bat.
- Gatz pixkat.
- Olioa.
- Txorizoa( bakoitzak gustokoa,  pikantea edota normala)
- Txikitutako gazta.
- Tomate lata 1.

EMAN BEHARREKO PAUSUAK:


1.- Hasteko pasta egosten jarriko dugu ura eta gatz apur bat botaz. Gainera bitartean olio txorrostada bat gehituko diogu, pastaren boltsak adierazten digun erara. Pasta ateratzean, olio apur bat edo mantekila koilara bat erantsiko diegu gogortu ez daitezen.

2.- Pasta lantzen dagoen bitartean, sartagin batean frijitzen jarriko ditugu kipula eta berakatza txikituta eta piper gorria nahiz berdea lauki forman, olio apur bat botaz.

3.- Behin berdura guztiak eginda daudenean, txorizoa nahastuko dugu, denak ondo frijitu arte.

4.- Ondoren tomatea erantsiko diogu berdurei eta txorizoari.

5.- Behin pasta eta sartaginekoa eginda daudela, nahastu egingo ditugu.

6.- Azkenik, atsegin izanez gero, gazta txikitua erantsi  eta labean sartu dezakegu gazta urtu arte.

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