lunes, 5 de noviembre de 2012

TAJINE DE VERDURAS CON FRUTOS SECOS


TAJINE DE VERDURAS CON FRUTOS SECOS

Sémola precocida
Caldo de verduras
2 cebolletas
500 g de tomate fresco
1 zanahoria gruesa
2 calabacines medianos
1 berenjena
1 boniato hermoso pelado
1 nabo mediano pelado
1 pimiento verde limpio abierto en dos
Cilantro fresco picado
Perejil picado
Sal
Comino molido
Coriandro molido
Jengibre molido
Canela molida
Pimienta molida
Curcuma molida
Vino blanco
Albaricoques secos
Ciruelas pasas sin hueso
Uvas pasas
Ralladura de limón

Para empezar, pondremos a calentar poco a poco el caldo de verduras, ya que en el momento que nos haga falta ha de estar caliente.

En una olla calentamos el aceite y echamos las cebollas picadas con las especias y sofreimos. Añadimos el vino blanco y el tomate picado y lo dejamos hasta que hierva. Una vez ha llegado al punto de ebullición, añadimos las verduras, echando primero la zanahoria, la calabaza, el boniato y el nabo y, después, en trozos grandes, el calabacín y las berenjenas.

Lo dejaremos al fuego durante una hora aproximadamente, hasta que reduzca el jugo.

Por otra parte, pondremos la sémola en un bol con el caldo de verduras caliente y la ralladura de limón, y lo dejaremos reposar tapando el bol con film.

Añadiremos a la olla de las verduras el cilantro fresco, el perejil, los frutos secos y serviremos con la sémola, aliñada al gusto con zumo de limón, aceite de oliva y pimienta.



BARAZKIAK FRUITU SIKUEKIN

-Aurrez prestatutako semola
-Barazki saltsa
- 2 tipulin
-500g tomate fresko
-Azenario lodi bat
- 2 kuiatxo ertain
- Berenjena bat
- Batata handi zuritu bat
- Arbi ertain zuritu bat
- Piper berde garbitua bitan zatitua
- Martorri fresko txikitua
- Perexil txikitua
- Gatza
- Kumino ehoa
- Jengibre ehoa
- Kanela ehoa
- Piperbeltz ehoa
-Ardo zuria
- Abrikotondo sikua
- Okaran batzuk
-Mahatsa
- Limoi birrindura




Hasteko, barazki saltsa pixkanaka-pixkanaka berotzen jarriko dugu, zeren beharko dugunean bero egon behar da eta.

Lapiko batean, olioa berotu eta tipula zatituak espeziekin bota eta dena batera frijituko dugu. Ardo zuria eta tomate txikitua gehitu eta irakin arte utziko dugu. Irakite puntura heltzen denean, azenario, kalabaza, batata, arbia eta ondoren barazkiak botako diogu. Ondoren, kuiatxoa eta berenjenak zati handietan botako ditugu.

Ordu batean zehar sutan utziko dugu, zukua gutxitu arte.

Beste alde batetik, semola barazki saltsa beroa eta limoi birrindura katilu batean jarriko dugu eta, jalkitzen uzteko . katilua paper batekin estaliko dugu.

Amaitzeko, barazki lapikoa martorri freskua, perexila, fruitu sikuak gehitu eta geroago, limoi zukua, oliba-olioa eta piperbeltza semolarekin zerbitzatuko dugu.




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