viernes, 19 de octubre de 2012

San Jacobos con verduras.


San Jacobos con verduras

Ingredientes:
-Un calabacín grande.
-Queso en lonchas.
-Lonchas jamón cocido o pechuga de pollo o pavo.
-Calabaza.
-2 huevos.
-Harina.
-Aceite de oliva.
-Sal.


Limpiamos y cortamos el calabacín longitudinalmente en láminas de aproximadamente medio cm. de grosor. Repetimos la misma operación con la calabaza, consiguiendo trozos de un tamaño parecido al que hayamos logrado con el calabacín.

Si hemos elegido hacerlos con pechuga de pollo o pavo, haremos filetes finos y lo pasaremos muy brevemente por la sartén, para que no quede cruda pero tampoco se seque demasiado.

Haremos pisos mediante láminas de calabacin, jamón o pechuga, queso, calabaza, queso y otra vez calabacín. Pasamos por harina y huevo y, si queremos hacerla al horno, que es una forma de comer con menos aceite y de que los ingredientes no pierdan sus nutrientes, pre calentaremos el horno a 200 grados, y en una fuente colocamos nuestros San Jacobos sobre papel para horno. Horneamos a 190-200º durante unos 20 minutos.

Si queremos hacerlo al modo clásico, no tenemos más que calentar la sartén con abundante aceite de oliva y, una vez hechos, ponerlos sobre papel de cocina para que éste absorba el aceite y ¡a comer!




San Jakobo barazkiekin

Osagaiak:
- Kuiatxo handia.
- Gazta-xaflak
- Urdaiazpiko-xaflak edo oilasko-bularkia
- Kalabaza
- 2 arrautza
- Irina
- Oliba-olioa
- Gatza

Kuiatxoa luzetara xafletan garbitu eta zentimetro erdiko lodierarekin ebakiko dugu . Orain aipatutako operazioa kalabazarekin ere egingo dugu. Kuiatxoarekin ebakitako xafla lodiera ere, antzerakoa izan beharko litzateke.
Oilasko-bularkiarekin egitea erabaki dugu, xerra meheak egin eta hainbat arinen zartagin batera pasatuko dugu, gordinik geratu eta gehigi ez sikatzeko.

Mailaka kuiatxoa xaflak, urdaiazpikoa, gazta, kalabaza, gazta eta kuiatxoa berriro jarriko ditugu. Irinetik eta arrautzatik pasatu, eta labean egin nahi badugu, aukera hona da horrela olio gutxiago edukiko du eta osagaiak bere elikagaia ez du galduko. Gero, labea aurretik berotu behar da 200 gradu ingurutan eta egindako san jakoboa iturri batean jarriko dugu, labean sartzeko erabiliko dugun paperarekin. Eta azkenean, 190-200 gradutan laberatu 20 minututan zehar.

Beste aldetik, klasiko eran egin nahi gura badugu, zartagina berotu oliba-olio ugarirekin eta hau egindakoan sukaldeko paperarekin jarri, olioa xurgatzeko, eta amaitu dugunez ¡jatera!

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